Форум студентов НМУ Сайт студентов НМУ
WAP 1.0 | WAP 2.0 | Imode
Форум студентов НМУ
07 Февраль 2012, 11:49:50 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?

Войти
Новости: Прочитал надпись на пачке сигарет "Курение вызывает импотенцию". Задумался, все-таки полезный закон - рака наши люди боятся меньше, чем импотенции (С) Шмель

Начало   Помощь Поиск Календарь Обратная связь Войти Регистрация  
Страниц: [1]
  Печать  
Автор Тема: Київських студентів перевірять на ВІЛ  (Прочитано 3169 раз)
pacient
Почетный гражданин

понеслась родимая

« : 16 Апрель 2008, 20:32:05 »

З 15 квітня до 23 травня поточного року студентів столичних вузів перевірять на ВІЛ, заявив заступник голови Київміськадміністрації Ирена Кільчицька.
      Вона повідомила, що столична влада розробила ряд важливих заходів для забезпечення доступності студентської молоді консультативно-діагностичних послуг з питань профілактики ВІЛ-інфекції, поширення методики добровільного консультування й тестування на ВІЛ.
      За словами Кільчицької, з цією метою проведений тренінг для медпрацівників з питань добровільного консультування й тестування на ВІЛ, направлені фахівці для участі в проведенні експрес-тестування на ВІЛ студентів ВНЗ міста з 15 квітня до 23 травня поточного року.
      При заборі крові медичних працівників забезпечать аптечками, необхідним набором медичного інструментарію для одноразового використання, засобами індивідуального захисту й т.п.
      Також відомо, що Україна в 2008 році має намір збільшити фінансування витрат до 1 млрд. грн, щоб перебороти розповсюдження ВІЛ/СНІДу серед населення країни.

Больной скорее жив, чем мертв...
Martin
Постоялец

Док

« Ответ #1 : 19 Апрель 2008, 19:27:57 »

Це звичайно дуже добре, але я вважаю, що це не дасть ніякого ефекту. Я вважаю, що для того, щоб ліквідувати цю проблеми потрібно (хоча це буде неетично) ізолювати всіх виявлених хворих на СНІД.

Дороже здоровья только лечение.
Olthea
Постоялец

« Ответ #2 : 27 Апрель 2008, 20:06:16 »

эт все конечно, очень хорошо,ну обнаружат больного и как какие меры будут предпринимать? повесят бирку ему на спину - осторожно? idontno

Девушка предпочитает быть красивой, а не умной, потому что парень лучше видит, чем соображает
pacient
Почетный гражданин

понеслась родимая

« Ответ #3 : 05 Май 2008, 20:27:21 »

Добровільно-примусова вакцинація?
До уваги студентів!

З 26 травня МОЗУ розпочинає вакцинацію всіх молодих людей віком від 15 до 29 років від кору і краснухи.
     Про користь цієї акції з точки зору міністерства можна прочитати на сайті МОЗУ, або пошукавши в гуглі. Про зворотню сторону медалі дивіться на сайті, а також в "Дзеркалі тижня" тут і тут.
     Багато лікарів-практиків вважають, що платитимемо здоров’ям нації. Про це вони писали у своїх листах, адресованих міністру охорони здоров’я та головному державному санітарному лікареві МОЗ (нині — колишнім), роз’яснювали свою позицію представникам преси й телебачення. Серед аргументів проти старту цієї кампанії, на мій погляд, найважливішим є той, що запропонована вакцина в Україні навіть не зареєстрована! Її застосовували в найбідніших регіонах планети, де облік побічних дій та ускладнень був досить умовним, про що свідчать представлені дані про частоту побічних дій та реакцій. На думку фахівців, «вони дуже відрізняються частотою та характером, особливо важкі ті, які можуть призвести до інвалідизації. Представлені дані не зовсім коректні з позиції тривалості реакції, їхніх наслідків, причин та оцінки, деякі взагалі відсутні в анотації вакцини. Виявлені важкі реакції та ускладнення, часта їх повторюваність, безперечно, потребують перевірки і моніторингу при їх застосуванні, що повинно передувати проведенню масової кампанії щеплення».
     Вибраний час, а також деякі заяви чиновників наводять на думку, що студентам організують кампанію добровільно-примусово, через допуск-недопуск до сесії.
     У зв'язку з цим варто пам"ятати:
1. згідно з законодавством будь-яке медичне втручання, включно зі щепленнями можна робити тільки за умови доровільної інформованої згоди
2. будь-яка дискримінація у зв'язку з відмовою від щеплень є протизаконною.
     Якщо Вам стануть відомими такі випадки, чи Ви особисто станете жертвою такої дискримінації, повідомте, будь-ласка про це на форумі , в коментарях LJ або телефоном 8-050 4312646 (укр), 8-066-3375737 (рус).
     Варто знати також формулювання і назви наведених вище законів. Зазвичай достатньо продемонструвати свою обізнаність про власні права для того, щоб їх відстояти.
     Джерело

Больной скорее жив, чем мертв...
Martin
Постоялец

Док

« Ответ #4 : 16 Май 2008, 21:18:42 »

эт все конечно, очень хорошо,ну обнаружат больного и как какие меры будут предпринимать? повесят бирку ему на спину - осторожно? idontno

Нє, не бірку, просто на лобі робити татуювання - "ВІЛ" і бажано побільшим шрифтом.

Дороже здоровья только лечение.
Lintu
Новичок
*

Nosce te ipsum

« Ответ #5 : 28 Май 2008, 01:20:14 »

я не дам себе вены прокалывать! fie
neurosurgeon
Ветеран

« Ответ #6 : 25 Июнь 2010, 19:19:18 »

Правильно. Нехай країна знає своїх героїв.
Zagrey
Коренной житель

« Ответ #7 : 25 Июнь 2010, 19:44:30 »

а вообще на ВИЧ надо обследовать всех поступающих в стационар, а также на маркеры вирусных гепатитов, потомучто часто идет контакт с кровью и прочими жидкостями.

Страдаю ли я манией величия? Бросте, великие люди не страдают этим заболеванием
neurosurgeon
Ветеран

« Ответ #8 : 25 Июль 2010, 19:36:53 »

а вообще на ВИЧ надо обследовать всех поступающих в стационар, а также на маркеры вирусных гепатитов, потомучто часто идет контакт с кровью и прочими жидкостями.
Коло був на практиці в КМКЛ №3, то на маркери HBs-Ag перевіряли лише наркоманів.
Zagrey
Коренной житель

« Ответ #9 : 25 Июль 2010, 19:42:57 »

я своё мнение высказа, я так думаю, так как у нас очень высокий процент необследованых, а обследовать мы их можем только с их согласия, но нам работать с биологическим материалом.

Страдаю ли я манией величия? Бросте, великие люди не страдают этим заболеванием
Страниц: [1]
  Печать  

Перейти в: