|
pacient
|
 |
« : 29 Июль 2008, 14:46:33 » |
|
Міністерство охорони здоров'я України надало можливість із 1 вересня 2008 року перейти на бюджетну форму навчання в медичних ВНЗ 500 студентам-контрактникам. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України №633 від 9 липня 2008 року "Про державне замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних і робітників кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (післядипломну освіту)".
Як повідомляє прес-служба МОЗ України, у цій постанові передбачено переведення на VІ курсі 500 студентів вищих медичних навчальних закладів ІV рівня акредитації з контрактної форми навчання на бюджетну з подальшим розподілом на роботу й безоплатне навчання в інтернатурі.
Зокрема, скористатися цими перевагами зможуть студенти, які є жителями сільської місцевості, які вчаться за рахунок власних коштів; студенти з малозабезпечених родин; студенти із середнім балом успішності протягом усього періоду навчання не нижче 4,0. Перевестися на бюджетні місця також можуть студенти без академічної заборгованості й студенти-активісти.
Після закінчення навчання з випускниками буде укладатися контракт на відпрацьовування в комунальних установах охорони здоров'я (центральних, районних, дільничних лікарнях і в сільських лікарських амбулаторіях) не менш трьох років після проходження строку навчання в інтернатурі.
На думку Міністра охорони здоров'я Василя Князевича, переведення зазначеної категорії студентів на бюджетну форму навчання спрямоване на зменшення кадрового дефіциту лікарів у державних закладах охорони здоров'я.
Нагадаємо, раніше В.Князевич заявив, що Україна має потребу в лікарях високого професійного рівня. Міністр підкреслив, що перевага повинна надаватися сільському лікареві. Зокрема, для них зараз закуповуються машини й планується підвищення зарплат. "Особлива увага буде приділятися медичній психології та клінічній фармації - за ними майбутнє", - відзначив В.Князевич.
|
|
|
|
|
|
Больной скорее жив, чем мертв...
|
|
|
|
addler
|
 |
« Ответ #1 : 29 Июль 2008, 17:41:46 » |
|
студенти із середнім балом успішності протягом усього періоду навчання не нижче 4,0.
От интересно..как они будут по болонке считать эту четверку?...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pacient
|
 |
« Ответ #2 : 29 Июль 2008, 17:59:10 » |
|
От интересно..как они будут по болонке считать эту четверку?... ну теперешний 6 курс еще не на Болонке, а пока дойдет до тех, кто по ней учится, то его и отменят. Год поиграются и усЁ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pashizm
|
 |
« Ответ #3 : 10 Октябрь 2008, 23:44:50 » |
|
Хотелось бы верить!!!
|
|
|
|
|
|
То,что меня не убивает-делает сильнее!!!
|
|
|
|
neurosurgeon
|
 |
« Ответ #4 : 25 Июнь 2010, 19:29:03 » |
|
студенти-активісти--------деканатівські та кафедральні сраколизи, гуртожицькі стукачі.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Коноплянка
|
 |
« Ответ #5 : 15 Ноябрь 2010, 21:07:29 » |
|
Ну, я знаю контрактников с ср. баллом 4.5 - 4.86 . Часть из них не из Киева. Вы догадываетесь, сколько человек перевели на бюджет? 
|
|
|
|
|
|
Nothing really happens - everything depends on us.
|
|
|
|
pacient
|
 |
« Ответ #6 : 15 Ноябрь 2010, 22:48:05 » |
|
Вы догадываетесь, сколько человек перевели на бюджет?  -5? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Коноплянка
|
 |
« Ответ #7 : 15 Ноябрь 2010, 23:41:17 » |
|
Н 000 Л Ь
|
|
|
|
|
|
Nothing really happens - everything depends on us.
|
|
|
|
pacient
|
 |
« Ответ #8 : 16 Ноябрь 2010, 21:55:39 » |
|
Н 000 Л Ь А, все таки больше, чем я думала. :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
e-Pilgrim
|
 |
« Ответ #9 : 16 Ноябрь 2010, 22:59:12 » |
|
Н 000 Л Ь А, все таки больше, чем я думала. :) А я угадал... Отправлено: 16 Ноябрь 2010, 22:38:56
И вообще для контрактников смысла в таком "переводе на бюджет" не так и много. Конечно, так можно не платить за год обучения на 6 курсе (ещё и стипендию можно получать) и интернатуру. Но тогда нельзя выбирать специализацию интернатуры и потом ещё придётся 3 года отрабатывать (скорее всего, в каком-то убогом селе). И ведь если было принято решение учиться на контракте и всё равно заплачено за 5 лет учёбы, можно ещё немного ресурсов наскрести. Но в таком случае уже можно не унижаться и не платить взятки за "перевод на бюджет", распределение и можно самостоятельно выбирать специализацию, место прохождения интернатуры и работы.
|
|
|
|
|
|
Уровень развития медицины - уровень развития страны.
|
|
|
|
лобанов
|
 |
« Ответ #10 : 16 Ноябрь 2010, 23:17:06 » |
|
И вообще для контрактников смысла в таком "переводе на бюджет" не так и много. Конечно, так можно не платить за год обучения на 6 курсе (ещё и стипендию можно получать) и интернатуру. Но тогда нельзя выбирать специализацию интернатуры и потом ещё придётся 3 года отрабатывать (скорее всего, в каком-то убогом селе). И ведь если было принято решение учиться на контракте и всё равно заплачено за 5 лет учёбы, можно ещё немного ресурсов наскрести. Но в таком случае уже можно не унижаться и не платить взятки за "перевод на бюджет", распределение и можно самостоятельно выбирать специализацию, место прохождения интернатуры и работы.

|
|
|
|
« Последнее редактирование: 16 Ноябрь 2010, 23:55:45 от e-Pilgrim »
|
|
|
|
|
|
|