Вот у меня возник вопрос по поводу разорвания договора. Если такое происходит по причине одного из таких пунктов, то что потом...? Выпускник тоже компенсирует это деньгами..или просто не отрабатывает три года?
У цих випадках за рішенням комісії з працевлаштування випускників
видається довідка про надання можливості самостійного працевлаштування (додаток 4).
Додаток 4
до пункту 9 Порядку
працевлаштування випускників
вищих медичних
(фармацевтичних) закладів
освіти, підготовка
яких здійснювалась за
державним замовленням
Форма 3
Довідка про надання можливості самостійного
працевлаштування
N ________
Випускникові _______________________________________________,
(прізвище, ім'я, по батькові)
що закінчив ______________________________________________________
(найменування закладу освіти, його підпорядкованість, рік випуску)
зі спеціальності ____________________________________________
_________________________________________________________________,
надана можливість влаштовуватися на роботу самостійно.
Підстава (підкреслити потрібне): відсутність можливості
працевлаштування, сімейні обставини, заява випускника.
М.П. Ректор (директор) ________________________
закладу освіти (підпис)
"___"_________________199 р.
(підлягає поверненню до закладу освіти в п'ятиденний
строк з дня укладення випускником трудового договору)
повідомляє, що випускник ___________________________________,
(прізвище, ім'я, по батькові)
який закінчив _______________________________________________
(найменування закладу освіти, рік випуску)
призначений на посаду лікаря-інтерна зі спеціальності
(вид житла)
М.П. Керівник установи ________________________
(закладу) охорони здоров'я (підпис)
"___"_________________199 р.
24. На прохання випускника, який отримав довідку про надання можливості самостійного працевлаштування (додаток 4), протягом навчання в інтернатурі та трьох років після її закінчення
керівник закладу охорони здоров'я може оформити йому направлення на роботу.
26. Керівники закладів охорони здоров'я України, незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування,
можуть приймати на роботу випускників медичних (фармацевтичних) закладів освіти I-IV рівнів акредитації, що навчалися за державним замовленням, тільки з направленням на роботу за формою 2 або довідкою про надання можливості самостійного працевлаштування за формою 3.
28. Випускникам, які одержали направлення на роботу, після закінчення закладу освіти надається відпустка тривалістю 30 календарних днів.
За період відпустки випускникам державних вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, які одержали направлення на роботу, виплачується допомога у розмірі місячної стипендії за рахунок замовника.
Випускникам, які одержали довідки про надання можливості самостійного працевлаштування, допомога за період відпустки не виплачується.
21. Випускник повинен прибути до місця призначення у термін, визначений у направленні на роботу. Незгода випускника з рішенням комісії з працевлаштування випускників не звільняє його від обов'язку прибути на роботу за призначенням.
У разі, якщо він не прибув за направленням або відмовився приступити до роботи за призначенням з причин,
не зазначених у п. 9 та 18 цього Порядку, чи його звільнено з ініціативи власника або уповноваженого ним органу за порушення трудової дисципліни або звільнено за власним бажанням протягом навчання в інтернатурі та трьох років після закінчення останньої, він зобов'язаний відшкодувати у встановленому порядку відповідно до державного або місцевого бюджетів вартість навчання та компенсувати замовникові всі витрати.
Таким образом, скорее всего, выпускник просто не отрабатывает три года и получает право на самостоятельное трудоустройство, но для официального трудоустройства ему необходимо получить направление на работу.
Отправлено: 26 Июль 2010, 16:28:52
спасибо!
грустно это всё)
насколько я понял, законами не регулируется - должен ли выпускник после интернатуры работать на ставку, пол-ставки или меньше и это не влияет на срок обязаловки?
вот это я называю гибким умом!
Есть ещё вариант с клинической ординатурой.
Клінічна ординатура є вищою формою підвищення кваліфікації лікарів–спеціалістів з певного фаху у вищих медичних закладах освіти III–IV рівнів акредитації, закладах післядипломної освіти та клінічних науково–дослідних інститутах, центрах, тощо.
Клінічна ординатура забезпечує одержання лікарем вищої кваліфікації на основі раніше здобутої освіти у вищому медичному зкладі освіти III–IV рівнів акредитації і закладах післядипломної освіти та набутого досвіду практичної роботи лікарем–спеціалістом з певного фаху.
Основним завданням клінічної ординатури є поглиблення професійних знань, підвищення рівня умінь та навичок лікаря–спеціаліста за його основним лікарським фахом.
Навчання в клінічній ординатурі
проводиться з відривом від виробництва. Тривалість навчання складає для громадян України
2 роки.
До клінічної ординатури приймаються за конкурсом громадяни України, які мають освітньо–кваліфікаційний рівень лікаря–спеціаліста і стаж практичної роботи не менше трьох років за фахом після закінчення інтернатури або спеціалізації, лікарська спеціальність якої повинна відповідати спеціальності клінічної ординатури.
У конкурсі можуть також брати участь лікарі без необхідного стажу практичної роботи, які успішно закінчили інтернатуру і рекомендовані Вченою радою вищого закладу освіти, закладу післядипломної освіти до навчання в клінічній ординатурі.Клінічні ординатори в межах робочого часу виконують лікувально–діагностичну роботу в профільних відділеннях, на яких базується клініка, в обсязі 25 відсотків від розрахункової норми навантаження лікаря відповідної спеціальності, що передбачається індивідуальними планами їх підготовки, без доплат до стипендії.
Лікарі, які вступили до клінічної ординатури після закінчення навчання в інтернатурі, після завершення підготовки в клінічній ординатурі
направляються вищим закладом освіти (науковою установою) у розпорядження управлінь охорони здоров'я обласних (Київської, Севастопольської міських) держадміністрацій і зобов'язані
не менше двох років відпрацювати в підпорядкованих їм закладах охорони здоров'я.Клінічні ординатори, які виявили здібності до науково–дослідної роботи, можуть бути рекомендовані вченою радою вищого закладу освіти (наукової установи) до участі в конкурсі в
аспірантуру після закінчення навчання в клінічній ординатурі.
Клінічні ординатори на останньому місяці свого навчання в разі успішного виконання індивідуального плану і наявності необхідного стажу практичної роботи можуть складати іспит у закладах (факультетах) післядипломної освіти з метою проведення
атестації на присвоєння (підтвердження) відповідної кваліфікаційної категорії без проходження передатестаційного циклу. Лікарям, які успішно склали цейі спит, закладом (факультетом) післядипломної освіти видається свідоцтво встановленого зразка з рекомендацією про присвоєння відповідної кваліфікаційної категорії.
Термін навчання в клінічній ординатурі зараховується лікарю до його загального трудового стажу та стажу роботи за фахом.Источник:
http://www.moz.gov.ua/ua/portal/dn_19980129_12.html,
http://vnmu.vn.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=42